Zand Kopen

Zand

Zand is zand zal je denken! Toch zijn er vele soorten zand te vinden en hebben ze allemaal andere eigenschappen. Door deze specifieke eigenschappen is elk soort zand te gebruiken voor één soort werk. Welk zand waarvoor wordt gebruikt leggen we hieronder verder uit. Het zand is bij Post Rental & Trading op locatie op te halen of kan geleverd worden tegen meerprijs op locatie. Zand is een natuurlijk product soort dat gewonnen wordt over het algemeen in Nederland, bijvoorbeeld het Veluwe meer. Hier wordt vuzland opgezogen door schepen en naar de wal gevaren.  Daar wordt het gelost en met vrachtwagens naar locatie gebracht. Bij Post Rental en Trading hebben we vulzandmetselzandbrekerzandbetonzandzandbakkenzand en zwarte grond op voorraad liggen. Dit kan op twee manieren geleverd worden, losgestort of in bigbags, of gehaald worden op onze locatie.  

Voor elk project het juiste zand

De vele soorten zand die er zijn roept waarschijnlijk wat vragen op? Welk zand heb ik nu nodig voor een bepaalde klus. Daar gaan we nu wat dieper op in. 

Vulzand: heeft vele verscheidene benaming; klapzand | ophoogzand | straatzand etc. Het wordt over het algemeen toegepast als onderlang bij terrassen, opritten die verhard worden, rondom funderingen of er onder. Het is goed verdichtbaar en zorgt er voor dat er een stabiele onderlaag onstaat die goed af te rijen is. Afrijen is het glad maken van de toplaag bij een zandbed. Hier door komen de terrastegels of klinkers mooi strak en vlak te liggen. 

Metselzand: te gebruiken voor het maken van beton of voor een voegspecie. 

Brekerzand: te gebruiken als onderlaag of voor het invegen van straatwerk. Door de antraciet kleur waar wij voor gekozen hebben is dit heel mooi bij donkere tegels

Betonzand: metselzand en grind 8-16 voorgemend voor het maken van beton waarbij men gebruik kan maken van een betonmolen

Zandbakkenzand: speciaal zand dat gebruikt mag worden in kinder zandbakken. Het zand voldoet aan alle eisen voor gezondheid en is dus uitermate geschikt voor de zandbak. 

Zwarte grond: gekeurde zwarte grond wordt gebruikt voor het ophogen van tuinen, het aanvullen van plantenbakken. 


Losgestort of in bigbag

Wanneer bestelt u losgestort en wanneer in bigbag? Het goedkoopst is losgestort, hierbij wordt het zand op de aangewezen plek gekipt. Voordelen zijn dat het makkelijk op te scheppen is met een minishovel en naar de "eindbestemming" te brengen. Nadeel is dat er ruimte moet zijn om het te storten en het laatste beetje op geveegd moet worden. Leveren in bigbags heeft het voordeel dat er minder ruimte nodig is en dat het zand netjes opgesloten zit in een grote zak. Dit zorgt voor minder "rommel". Nadeel is dat het altijd uit de zak geschept moet worden. 

Zand bestellen en laten leveren

Makkelijk het juiste zand online bestellen. Via de online shop bestelt u het zand in de gewenste hoeveelheid m3 en het wordt snel geleverd op de gewenste locatie. Het transport hebben we in eigen beheer waardoor wel snel en flexibel zijn. In de webshop geeft u aan bij de keuze transport: Bezorgen Grind & Zand. 

Hoeveel zand heb ik nodig

Door onze easy tool boven aan de pagine kunt u zo de afmetingen invullen. Dit geeft dan gelijk het aantal m3 weer dat u nodig heeft. Zo kunt u snel een éénvoudig een keuze maken en een bestelling plaatsen.