Grind Kopen

Grind is een veelgebruikt materiaal in de tuin en op het dak. Het is beschikbaar in verschillende kleuren, maten en vormen, waardoor het perfect is om een unieke uitstraling te geven aan de tuin of dak. Grind is duurzaam, onderhoudsvrij en gemakkelijk te leggen. Wij vertellen u graag meer over grind en alles wat u moet weten over grind kopen!

Grind 8-16 mm
Grind 16- 32 mm
Grind 30 - 60 mm

Grind leggen in de tuin

Als u een mooie en onderhoudsvrije tuin wilt, dan is grind een goede optie. Grind is ideaal voor het aanleggen van een pad, oprit of terras. Daarnaast is grind ook goed te combineren met planten en bloemen. Hierbij is het belangrijk om te weten welk grindtype het beste bij uw tuin past.

Voor het dak wordt vaak gebruik gemaakt van grind met een korrelgrootte van 16-32 mm of 32-63 mm. Dit grind is speciaal geselecteerd vanwege de goede waterdoorlatende eigenschappen. Door het grind op het dak te leggen wordt het gewicht van de zonnewarmte opgevangen en wordt het dak koeler gehouden. Dit vermindert de kans op schade aan het dak én verlengt de levensduur van de dakbedekking!

Grind op het dak bestellen en gebruiken

Grind op het dak wordt gebruikt als ballastlaag. Dit houdt in dat het grind ervoor zorgt dat de dakbedekking niet wegwaait bij harde wind of hevige regenval. Het is belangrijk om te kiezen voor het juiste grindtype en de juiste grindmaat. Wij kunnen hierbij helpen, neem gerust contact met ons op bij vragen: zo weet u zeker dat uw dak beschermd is tegen alle weersomstandigheden!

Wij kunnen u hierbij adviseren en het grind op het dak voor u op maat bestellen.   

Advies en tips over grind

Bij het bestellen van grind is het belangrijk om te letten op de grindmaat, het grindtype, de hoeveelheid en de kleur. Wij adviseren graag over de beste keuze voor uw situatie. Ook kunnen we tips geven over het onderhoud van het grind en hoe u ervoor zorgt dat het er altijd netjes uitziet.

Afhankelijk van de gewenste uitstraling van de tuin kan er gekozen worden voor grind in verschillende kleuren en groottes. Grotere grindsoorten zijn bijvoorbeeld geschikt als decoratie rondom plantenbakken. Fijner grind kan gebruikt worden als ondergrond voor terrassen en paden. Het is belangrijk om bij de keuze voor grind in de tuin rekening te houden met de waterdoorlatendheid, zodat er geen plassen ontstaan bij regenval. Het gebruik van grindmatten kan hierbij helpen.

Wanneer grindmatten gebruiken?

Grindmatten worden gebruikt onder het grind om ervoor te zorgen dat het grind op zijn plek blijft liggen en niet gaat schuiven. Hierdoor blijft het grindpad, de oprit of het terras er netjes uitzien. Grindmatten zijn een goede optie als u bijvoorbeeld een helling of een gebogen pad wilt maken. Heeft u vragen over grindmatten? Wij denken graag mee of grindmatten in uw situatie handig zijn, neem gerust contact met ons op!

Wat kost grind per kuub?

De prijs van grind verschilt per grindsoort, grindmaat en de hoeveelheid die u bestelt. Wij bieden scherpe prijzen voor al ons grind en bieden graag een offerte op maat. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Geïnteresseerd in het bestellen en laten leveren van grind? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat. Wij helpen u graag verder!